Sektorový nábytok a moderné bývanie.

sekt.nábytokVšeobecne zaužívaný názor u ľudí, v našom prípade spotrebiteľov je, že sektorový nábytok definitívne určuje ako bude zariadený priestor vyzerať, pričom nábytok vyrábaný na mieru zase vytvára priestor realizácie aj v netypických tvaroch, zariadení a doplnkov. Je pravdou, že pri sektorovom nábytku sa musíme držať formy a typu výrobku, čo ale úplne neznamená, že nám to nedáva priestor na nový pohľad a možnosti.

Aby sme boli zrozumiteľnejší, uvedieme príklad, dopyt zákazníka, ktorého finančné možnosti neumožňovali zadať výrobu nábytku na mieru : „chce si však zariadiť kuchyňu, ale aj ostatné izby bytu tak, aby sa do neho mohli postupom času, ako to dovolia príjmy, montovať vstavané spotrebiče a celkovo zabezpečiť charakter moderného bývania podľa svojich predstáv“.

Všeobecnosť názoru, o ktorom píšeme v prípade sektorového nábytku spočíva v tom, že iba pri nábytku vyrábanom na mieru dokážeme v objednávke zadať, kde budú dvierka, kde poličky a v akom rozložení budú a pod. Sektorový nábytok vnímame, že aj keby sme sa napr. v kuchyni nejako „dopasovali“ umývačkou riadu, tak iba na úkor toho, že niektorá skrinka už bude navyše, alebo, že ak budeme chcieť kúpiť a osadiť teplovzdušnú rúru, tak iba na úkor toho, že budeme musieť zvesiť niektoré dvierka a tie potom budú stáť niekde bokom. Zaplatíme za ne zbytočne, a podobné názory, ktoré však už nie sú vždy opodstatnené.

spotrebiče v kuchynkej linke

spotrebiče v kuchynskej linke

horná linka

horná skrinka

skrinka na rúru

skrinka na rúru

skrinka na rúru a mikrovlnku

skrinka na rúru a mikrovlnku

 

spodná skrinka

spodná skrinka

 

Pracovné vyťaženie, pomerne vysoké náklady na kúpu a prevádzku bytov, vedú niektorých zákazníkov ku kúpe menších bytov, ktoré si však aj napriek tomu chcú zariadiť a zabezpečiť tak, aby v nich nič nechýbalo oproti tým s väčšou rozlohou. Toto si však vyžaduje dávku kreatívnosti a to samozrejme na základe ponuky nábytkárskych možností.

 

Kúpeľňa a toalety nemusia zákonite byť aj priestor na práčku, alebo sušičku na bielizeň.  Tieto spotrebiče môžeme inštalovať priamo do spodných skriniek kuchynskej linky. Ak spodné skrinky. Obsah spodných skriniek, teda spotrebiče, môžeme osadiť na pracovnú dosku a hrnce napr. do samostatnej skrinky, ktorá má nainštalované aj umývadlo a priestor na prípravu jedál.

 

čelná doska na umývačku  riadu

čelná doska na umývačku riadu

 

koncová doska na bok umývačky riadu

koncová doska na bok umývačky riadu

Obývací priestor, ak slúži iba na odkladací priestor pre veci nie každodennej spotreby, môžeme využiť na osadenie spotrebičov, ktoré využijeme aj na reprezentačné účely.

spotrebiče v obývacej stene

spotrebiče v obývacej stene

Pripájame foto zákazníkov, ktorí sektorovým nábytkom zariadili kancelárie, kuchyňu, ako sa sa dajú prakticky uložiť na pracovnú dosku kuchynské spotrebiče spotrebiče.

CAM00206 CAM00208 CAM00227 CAM00228-1 CAM00230-1 view-of-built-in-appliance-garages

 

 

Tento obsah bol zaradený v Všeobecné. Zálohujte si trvalý odkaz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *